Putsch : precies en maatvast

De verticale platenzaagmachine wordt bij erg veel bedrijven in gezet. Bekend zijn ze van de bouwmarkten en uw plaatmateriaal leverancier. Maar ook bijvoorbeeld aannemers, interieurbouwers, chaletbouwers en meubelmakers maken veel gebruik van deze machine. Elk wel uitgevoerd naar de eigen specifieke wensen. Talen Machines is verantwoordelijk voor de levering, de installatie en het onderhoud voor deze machines binnen Nederland.

Duits ? Italiaans
Het bedrijf Putsch is gevestigd in Poggibonsi in de provincie Siena (Italiƫ). Het is een dochterbedrijf van de Duitse 'Putsch Group'. Het bedrijf produceert een breed scala aan verticale platenzaagmachines. In Staphorst hebben wij doorlopend enkele modellen van deze machines op voorraad staan.

Kwaliteitskenmerken
Wanneer koop ik een kwaliteitsmachine? In het kort een paar aandachtspunten. Allereerst is het beste dat het frame geconstrueerd is (niet gelast). Dit zorgt voor optimale starheid nadat deze door ervaren monteurs is opgesteld. Verder heeft een aluminium zaagunit de voorkeur. Dit is altijd zeer maatvast, ook na verloop van jaren. Voor een optimale zaagsnede is een toerental van meer dan 5.000 omw/min noodzakelijk (250mm zaagblad).

Uitvoeringen
De meest verkochten machine de Putsch SVP133 is basis rijk uitgerust. Voorzien van referentienokken voor terugkerende maten. Uitgerust met transportrollen (voetbediend activeren). Strokenaanslag, geremde zaagmotor, oplegstuk voor kleine werkstukken, automatisch uitwijkende achterwand. Kortom: genoeg om u eens nader te laten informeren!