Uniteam : CNC-techniek

Uniteam is specialist op het gebied van CNC-machines. De decennia lange ervaring resulteert in hoogwaarde machines voor diverse doegroepen.

Drie verschillende lijnen

Het aanbod machines van Uniteam is onder te verdelen in drie verschillende lijnen. Namelijk: groen (houtbewerking), oranje (houtconstructiebouw) en blauw (kunststof en advanced materials).

Houtbewerking

Voor de houtbewerking heeft Uniteam een basismachine. De Uniteam U_Tek. Deze machine is met name geschikt voor paneelbewerking en heeft een hoogte in de Z-as van 120mm. Voor grotere werkstukke is de U_Pro de aangewezen machine. Deze machine is zeer veelzijdig in te richten met één of meerdere spindels. Zowel 3- als 5-assig. Voor een zeer groot bereik in Y-richting is men aangewezen op de IDEA_PM machine. Deze machine combineert een hoge werksnelheid met een zeer groot bereik.

Houtconstructiebouw

In de houtconstructiebouw heeft Uniteam jarenlange ervaring. Deze machines worden in de regel direct aangestuurd vanuit de specifieke softwarepakketten en wisselen de data uit middels een .btl bestand. De Uniteam Artek is de meest compacte machine binnen deze lijn. Echter al wel met een maximale capaciteit van 450 x 250mm balken! De grote bewerkingen kunnen gedaan worden op bijvoorbeeld een Uniteam Ultra. Echter ook hier geld dan klantspecifiek maatwerk vaak aan de orde is.

Kunststof en advanced material

Voor de kunststof en advanced materials heeft Uniteam een 5-assige instapmachine. Dit is de Colibri. Deze machine is een gunstige investering wanneer nauwkeurigheid niet de eerste prioriteit is (0,1mm). Wanneer nauwkeurigheid wel van belang is kan gekozen worden voor de Uniteam Leader. Wanneer een groot bereik gewenst is kan de stap gemaakt worden naar de Uniteam Mirror. Ook de Mirror heeft een hoge nauwkeurigheid.