28 juli 2022

CNC bewerkingscentrum voor Harrie Botter Trappen

Harrie Botter Trappen uit Kerkenveld is met recht een specialist in trappenbouw. Er was de wens om te investeren in een CNC-machine om zo efficiënter te kunnen werken. Samen hebben we de wensen doorgenomen, de mogelijkheden onderzocht en een passende machine geplaatst. De Busellato Jet Master T XL. Een 5-assengestuurde CNC-freesmachine.

Uitrusting machine

De Busellato Jet Master T XL S6/15 is een machine met een werkveld van 5.510 x 1.620. De machine is voorzien van een werktafel met IMC-cups. Dit zijn cupposities voor zwaar uitgevoerde vacuümklemmen of pneumatische materiaalklemmen. Gereedschapswisselaar meelopend in X-richting, en daarbij een rechte wisselaar aan de parkeerzijde van de machine. De 5-assengestuurde freesmotor is een 13,5kW Jet 5T Plus. Machine verder voorzien van gereedschapslengte controle, airconditioning in de schakelkast en een transportband voor spanenafvoer.

Staircon – Jet CAD

De klant ontwerpt de trappen in de Staircon software. De machinebestanden worden aangemaakt binnen deze software en ingeladen in de machine. In de Jet CAD omgeving worden de bestanden visueel weergegeven. De positionering op het werkveld is binnen de gebruikersinterface meteen duidelijk. Bij het inladen van het de draaien programma wordt automatisch de Z-laser aangestuurd, deze laserproject laat de contouren van het programma zien op de werktafel. Zo kunnen alle trapdelen goed gepositioneerd worden.