13 juli 2023

Machinale werkplaats voor Secuur Interieurs

Secuur Interieurs staat voor vakmanschap, maatwerk en kwaliteit. Secuur levert het totaal concept voor uw interieur, van ontwerp tot realisatie. Dit volledig in eigen beheer. Met deze gedachte hebben in goed overleg de machinale werkplaats ingericht. Compleet met bewerkingsmachines, afzuig- en persluchtinstallatie.

CNC-nestingmachine

Het hart van de werkplaats is de CNC-nestingmachine voor Secuur Interieurs. Hier is gekozen voor de Busellato Easy Jet 7.10 heeft een werkveld van 3.086 (X) x 2.185 (Y) x 100 (Z). Ook is deze zeer complete machine voorzien onder andere van automatische lengtecontrole gereedschap, dubbel werkveld en automatisch smeersysteem.

Aansturing

De werktekeningen worden gemaakt in de AutoCad of aan de machine in Wave, dit is de software die standaard met de machine wordt meegeleverd.

Gereedschappen

De machine is ingericht met gereedschappen van Leitz, dit overleg heeft de klant zelf afgestemd met Leitz. Dit om de lijnen zo kort mogelijk te houden.

Verbinders

Bij het nesten van de onderdelen uit de volle plaat worden direct de verbinders  gefreest. Er wordt gewerkt met het P-systeem van Lamello en met FixChip.

Kantenaanlijmmachine

Naast de CNC-nestingmachine is de kantenaanlijmmachine ook een essentiële machine in het productieproces. De Casadei Flexa 27RMA8 is een kantenaanlijmmachine die het paneel van A-Z afwerkt. De machine is onder andere voorzien van voorfrezen, rondfreesunit voor het afwerken van de kopse kanten, lijmschraapunits en spray-units.

Aansturing

Voor de verschillende bewerkingen zijn standaard programma’s aangemaakt welke gemakkelijk oproepbaar zijn. Dit voorkomt veel insteltijd en fouten.

Formaatzaagmachine

Voor de formaatzaagmachine is de keuze gevallen op de Casadei Xenia 40, met handbediende hoog- laag en schuinverstelling en een slede van 3.200mm. Deze machine is makkelijk te verstellen in hoogte en schuinte omdat beide handwielen aan de voorzijde van de machine zitten.

Vlakvandiktebank

Omdat er op kleine schaal massief wordt bewerkt er hier voor een combinatie machine gekozen. Deze SCM minimax fs 41es is voorzien van elektrische hoog- laag verstelling van de vandiktetafel, met de digitale uitlezing is nauwkeurigheid gegarandeerd.

Afzuiginstallatie

Om alle machines te voorzien van voldoende afzuigcapaciteit hebben we een Riedex DM350 geïnstalleerd. Compleet met passend leidingnet en automatische sluitkleppen. De afzuigunit is voorzien van frequentieregeling om een zo laag als mogelijk energieverbruik te garanderen.

Persluchtinstallatie

Voor de persluchtvoorziening is een Kaeser Aircenter gekozen, dit is een compacte opstelling met een schroefcompressor, koeldroger en een persluchtketel. Met bijbehorend leidingnet is het geheel aangesloten op de machines en waar nodig op wandhaspels.