7 januari 2022

Machinale werkplaats voor Snijders Yachts

Snijders Yachts in Rotterdam is een jong bedrijf dat zich richt op de bouw van exclusieve limousine tenders. Door de groeiende werkzaamheden op de productielocatie in de Maashaven is er geïnvesteerd in een nieuwe machinepark.

Houtbewerkingsmachines
Voor de machines is er gekozen voor Casadei. De Casadei Xenia 60M formaatzaagmachine is voorzien van 4-assige besturing met bovenbediening, deze machine is voorzien van een slede van 3,20mtr. De schaafmachines van Casadei zijn voorzien van TERSA-schaafas. De vlakbank heeft een schaafbreedte van 410mm en de vandiktebank 630mm. Door de Casadei F23 tafelfreesmachine te voorzien van tafelverlenging past deze mooi bij het overige machinepark. De Casadei lintzaagmachine, Graule ZS135 met rollenbaan en lengtemeetsysteem en de Rehnen kantenschuurmachine maken de werkplaats compleet.

Afzuiginstallatie
Bovenstaande machine zijn aangesloten op een Riedex DM300, voorzien van een passend leidingnet met elektrisch- pneumatische sluitkleppen. Door het gebruik van deze automatische kleppen is er altijd voldoende capaciteit en draait de afzuiginstallatie zo laag als mogelijk is het stroomverbruik. De gehele installatie van machines en afzuiging is door ons in eigen beheer uitgevoerd.