29 februari 2024

Nieuwe inrichting Tuin Bouwmaterialen Staphorst

Tuin Bouwmaterialen is een begrip in de regio Staphorst en ver daar buiten. De houthandel die sinds 1897 bestaat is inmiddels uitgegroeid tot een leverancier met een groot assortiment aan bouwmaterialen. Na meer dan 125 jaar aan de Gemeenteweg is het bedrijf recent verhuisd naar de Mr. J.B. Kanlaan te Staphorst.

Afzuiginstallatie
De geïnstalleerde Riedex CDF230C is een afzuigunit met een capaciteit van 24.000 m3/h. De installatie is voorzien van ‘Eco-control’ dit is een zeer efficiënte besturing. De ventilatoren worden gestuurd via een onderdruk sensor. Afhankelijk van het benodigde volume wordt het aantal ventilatoren ingeschakeld en de frequentie geregeld. Hierdoor wordt altijd de juist zuigkracht bereikt tegen een minimaal energieverbruik. Ook is het transportsysteem aanbod gestuurd, dit betekend dat het transport alleen draait wanneer er aanbod is van materiaal.

Leidingnet en retourlucht
Het aanzuigleidingnet is voorzien van automatische sluitkleppen, deze worden aangestuurd vanuit de machines. De afgezogen lucht wordt na filtering terug gebracht in de werkplaats, verdeeld via een luchtverdeelkanaal. Met deze recirculatie wordt voorkomen dat de verwarmde lucht uit de hal verdwijnt.

Van plan uitwerking tot de oplevering van de afzuiginstallatie, alles is door ons in eigen beheer door Talen Machines B.V. uitgevoerd.

Afkortzaagmachine Stromab US11 met StromabStop 6000 
Nieuw geleverd hebben we de Stromab US11 afkortzaagmachine. Deze machine is voorzien van een vast nulpunt en is eenvoudig onder een hoek te stellen met de knop aan de voorzijde. De machine is geleverd compleet met rollenbanen en een StromabStop automatische lengteaanslag. Deze heeft een werklengte van 6.000mm.

De reeds aanwezige machines zijn door ons verhuisd van de oude naar de nieuwe locatie.