4 juli 2024

Nieuwe machinale voor TOMRA Apeldoorn

Recent hebben wij de nieuwe machinale voor TOMRA Apeldoorn mogen inrichten. Door nauw samen te werken en het voortraject zorgvuldig te doorlopen, hebben we de levering en installatie van twee Busellato Easy Jet CNC-nestingmachines, een Putsch SVP133 verticale platenzaagmachine en een Riedex MD475 afzuiginstallatie mogen verzorgen.

Nieuwe machinale voor TOMRA Apeldoorn

We hebben recent de nieuwe machinale voor TOMRA Apeldoorn mogen inrichten. Door nauw samen te werken en het voortraject zorgvuldig te doorlopen, hebben we de levering en installatie van twee Busellato Easy Jet CNC-machines, een Putsch verticale platenzaagmachine en een Riedex MD475 afzuiginstallatie mogen verzorgen.

De nieuwe machinale zal TOMRA in staat stellen om hun productieprocessen te optimaliseren en hun efficiëntie te verhogen. De Busellato Easy Jet CNC-machines zijn uiterst nauwkeurig en gebruiksvriendelijk, terwijl de Putsch verticale platenzaagmachine een krachtige en veelzijdige oplossing biedt voor het zagen van diverse materialen. De Riedex MD475 afzuiginstallatie zorgt voor een schone en veilige werkomgeving.

Samenwerking en expertise

“We zijn erg blij dat we TOMRA mochten voorzien van deze nieuwe machinale”, aldus Bernd Talen, Sales bij Talen Machines B.V. “Door nauw samen te werken met TOMRA en hun specifieke wensen te begrijpen, waren we in staat om de perfecte oplossing te creëren qua machines en aansturing vanuit het tekenpakket van de klant. Onze expertise in cnc-bewerkingsmachines en onze focus op klantenservice waren hierbij cruciaal.”

Toekomstgerichte investering

“De nieuwe machinale is een belangrijke investering in de toekomst van TOMRA”, zegt Jeroen Bakker, Manager Production & logistics, R&D bij TOMRA Apeldoorn. “Dankzij de nieuwe technologieën kunnen we onze productieprocessen optimaliseren en onze efficiëntie verhogen. We zijn ervan overtuigd dat dit ons zal helpen om onze concurrentiepositie te versterken en onze klanten nog betere service te bieden.”

Over TOMRA

TOMRA in Apeldoorn is een onderdeel van het Noorse TOMRA Systems, een wereldwijde leider op het gebied van retoursystemen voor verpakkingen. Ze zijn al 50 jaar actief en hebben meer dan 46 miljard drankverpakkingen per jaar gerecycled met behulp van hun technologie.

 

CNC-nestingmachine Busellato Easy Jet 5.12

De Busellato Easy Jet is een CNC-nestingmachine die is ontworpen voor het bewerken van plaatmateriaal, zoals MDF, spaanplaat, triplex, kunststof en aluminium. Bij TOMRA zal de machine worden ingezet voor het frezen van onderdelen vanuit volle platen betonplex.

Aansturing

De tekeningen van de klant kunnen direct in Wave (software Busellato) worden geïmporteerd. Het tekenpakket Tomra genereert een DXF-file met verschillende lagen voor elk type bewerking. Deze lagen bevatten informatie over de te gebruiken tools en de bewerkingsparameters. De koppeling van de CNC-machines aan het tekenpakket Tomra is een succesvolle implementatie die de efficiëntie, nauwkeurigheid en flexibiliteit van de bewerkingsprocessen verbetert.

Tools

In samenwerking met TOMRA zijn de CNC-nestingmachines uitgerust met Leitz gereedschap, wat resulteert in een significante upgrade in prestaties en kwaliteit. De keuze voor Leitz tools is gebaseerd op de reputatie van het merk op het gebied van: Precisie: Leitz gereedschap staat bekend om nauwkeurige snijresultaten en een lange levensduur. Efficiëntie: De tools zijn ontworpen om bewerkingsprocessen te optimaliseren en downtime te minimaliseren.  en Service: Deze services omvatten slijpen en reparatie van gereedschappen, procesoptimalisatie, training en meer.

Verticale platenzaagmachine

De Putsch Meniconi SVP133 verticale platenzaagmachine wordt ingezet voor het op maat zagen van plaatmateriaal. De machine is nauwkeurig en gebruiksvriendelijk, en met de ECO afzuiging werk je ook nog eens stofvrij. Met een plaatmaat van maximaal 3.000 x 1.500mm is de SVP133 een passend. Een verticale platenzaagmachine heeft als groot voordeel dat deze weinig vloeroppervlak inneemt.

Afzuiginstallatie

De klant heeft gekozen voor een Riedex MD475 afzuiginstallatie met een capaciteit van 15.000 m3/u. De installatie is voorzien van een aansluiting op een motcontainer en elektrisch-pneumatische sluitkleppen in het leidingnet. Deze configuratie zorgt voor een efficiënte en energiebesparende werking.

Leidingnet met elektrisch- pneumatische sluitkleppen

De elektrisch-pneumatische sluitkleppen in het leidingnet zorgen voor een slimme afregeling van de luchtstroom. De kleppen openen en sluiten automatisch wanneer een aangesloten machine al dan niet in gebruik is. Dit reduceert het stroomverbruik aanzienlijk, zonder afbreuk te doen aan de afzuigcapaciteit waar nodig.