13 november 2020

Stad & Esch klaar voor de toekomst met CNC-machine

RSG Stad en Esch in Meppel is een onderwijsinstelling met een duidelijke visie: leerlingen voorbereiden op de praktijk. In de wereld van grond-, weg- en waterbouw, van jachtbouw, woningbouw, utiliteits- en interieurbouw is de productie de laatste jaren enorm veranderd. Hier horen passende machines bij. Na inventarisatie van het bestaande machinepark zijn we tot de conclusie gekomen dat deze niet aansloot op de meest recente stand van de techniek. We hebben diverse CNC-machines doorgenomen, vervolgens zijn we tot de conclusie gekomen dat de Maggi Evolution 1000 Router passend is. Deze machine sluit goed aan op de lesstof van RSG Stad en Esch. 

Maggi Evolution 1000 Router

De Evolution 1000 Router van Maggi Technology is prachtige (compacte) machine om leerlingen het CNC-bewerken te leren. De kwalitatief hoogwaardige machine komt overeen met wat leerlingen kunnen tegen komen na de opleiding. Hierdoor wordt het verschil tussen opleiding en het bedrijfsleven verkleind. Met deze CNC-machine maken de leerlingen onder andere kastjes (rijenboringen), werkstukken contourfrezen en graveerbewerkingen.

Software

Machine is uitgerust met TPA-control dit een een volledig tekenpakket waarmee de school compleet flexibel is in het maken van een breed scala aan onderdelen. Werkzaamheden als boren, frezen, graveren, etc. Alles kan afzonderlijk van elkaar in verschillende stappen geprogrammeerd worden. Ook kunnen bestanden vanuit andere softwarepakketten geïmporteerd worden.

Maggi Evolution 1000 Router